Kangoeroewedstrijd 2015

17 maart 2015

Eind januari hebben alle brugklassers en leerlingen uit vwo 2 en 3 hun hersens gebroken op de wiskundige puzzelopgaven van de Kangoeroewedstrijd. Heel wat zweetdruppels zijn daar weer bij gevallen en de spanning was in veel klassen voelbaar. Het niveau van de opgaven lag dan ook een stuk hoger, dan wat de leerlingen die al eerder mee hadden gedaan op de basisschool gewend waren: wizBRAIN.

Toch werden veel eersteklassers voor het eerst met dit soort opgaven geconfronteerd en enkelen moesten nog duidelijk wennen.
De meeste tweedeklassers waren erop uit om hun score van vorig jaar te verbeteren. Verreweg de meesten slaagden in hun opzet en behaalden een mooie score!
De derdeklassers werden voor het eerst geconfronteerd met de nog moeilijkere variant: wizPROF. Een mooie oefening voor de bovenbouw, maar voor velen ook een struikelblok.

Het hoofddoel van dit alles was om het Han Fortmann te mogen vertegenwoordigen bij de internationale finale van de Kangoeroewedstrijd 2015 op donderdag 19 maart.
Ongeveer 6,5 miljoen leerlingen uit wel 50 landen zullen aan deze wedstrijd meedoen, dus de tegenstand zal niet gering zijn.

Voor onze school hebben de volgende toppers zich geselecteerd voor deze finale:
Uit klas:

G1tto: Marijn Wester, Denise van Schalkwijk,
1atto: Renée Peerdeman, Merel van der Loos, Jamie Lee Voormolen, Stef Neefjes, Bram Dekker,
1btto: Kas de Jong, Fay Kallendorf, Lise Botterhuis,
1d: Lisha Breed,
1e: Delano Buijsman, Maybritt Berkhout,
1f: Emir Neefjes, Danny Schipper, Brian van der Zande,
1g: Manouk Melching,
1h: Liam Anjewierden,
1j:   Simon Harte, Demi van den Kommer, Jasper Jak,

G2tto: Max Holl, Vere Tavenier, Mascha Wielinga, Lisanne v Bokhorst, Amber vd Putten,
A2atto: Angèl Pranger, Joep Liefting, Ryan Houtman, Iris Kamermans, Chiel Klein, Isabella Witte, Bente Zuurbier, Jaimy Polhuis, Denise de Waard, Nena van Diepen, Shanna Henselmans, Luuk Tiel,
A2btto: Stan Peters,
A2c: Sanne Winder,
A2d: Ranko Huiberts, Leanne Vijverberg, Mirte Otten,

G3tto: Jens Koenis, Nick van der Kroon, Rob Karels, Colin Bakker, Wouter Snik,
A3atto: Dinte de Jong, Rosanne Bloemraad, Didier Huiberts, Bodhi Allard,
          Wesley de Lange,
A3btto: Jochem van Dam, Cas Groot,
A3c: Jan Kraakman, Mariska Geluk, Ilan Hartskeerl, Dennis van Genderen,
A3d: Kars de Jong,
A3e: Damian van der Prijt,
A3f:  Amar Curic, Lucia van Hagen,

Dit talentvolle gezelschap is al druk aan het oefenen met oude versies van de Kangoeroewedstrijd en zal worden aangevuld met alle leerlingen uit havo en vwo 4 en 5 die wiskunde-D in hun pakket hebben.

De wedstrijd vindt komende donderdag 19 maart plaats in lokaal 306 en 307 voor de bovenbouwleerlingen en in lokaal 311 en 312 voor de onderbouwleerlingen van
08:30 – 10:10 uur.

Bij deze wensen we alle deelnemende leerlingen van het Han Fortmann ontzettend veel succes en we hopen dat zij een prachtige score zullen halen.