Leerlab voor vwo-3

23 september 2015

Hoe werkt je brein? Wanneer behaal je de beste resultaten?  De leerlingen van 3 vwo luisterden afgelopen maandag 2 lesuren lang ademloos naar Martijn van der  Spoel,  een psycholoog uit Londen, die uitgenodigd was om onze leerlingen te vertellen hoe ze hun prestaties (op school of daarbuiten) kunnen verbeteren.

Martijn, die zijn college in het Engels gaf, liet zijn toehoorders niet alleen luisteren, hij liet ze ook middels allerlei experimentjes aan den lijve ondervinden welke mechanismen meespelen in het steeds beter (of juist slechter) presteren.

Niet alleen talent, maar ook herhaling, focus, je eigen gedachtes én het herkennen van de manier waarop je zelf het beste leert, zijn de sleutels tot succes. Ook weten de leerlingen nu dat het belangrijk is om beide hersenhelften in te zetten bij het leren, het zogenaamde ‘Whole Brain Learning’’.

Het was een geslaagde ervaring gezien de positieve reacties van de leerlingen.  Of de resultaten nu beter worden? Een nieuwe belangrijke stap naar succes is in ieder geval gezet.