Heerhugowaard On Stage

10 september 2019

De leerlingen uit leerjaar 3 staat iets moois te wachten dit jaar.

Voor het eerst wordt Heerhugowaard On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor vmbo’ers.  Het Beroepenfeest van Heerhugowaard On Stage zal op 5 november 2019 plaatsvinden in de Sporthal Waardergolf.

Bij Heerhugowaard On Stage maken vmbo’ers kennis met beroepen. In persoonlijke ontmoetingen met beroepsbeoefenaren leert de leerling meer over het vak of beroep van een professional. Daar worden afspraken gemaakt voor een werkbezoek op de Doe Dag, 19 november 2019. Ter voorbereiding krijgt de leerling op school onder andere een training over netwerken en het onderhouden ervan.

Vmbo-leerlingen moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Docenten spelen daar een belangrijke rol in, maar kunnen dat niet alleen. Ouders en ondernemers kunnen hier ook aan bijdragen. En bij On Stage wordt dat op een feestelijke manier gedaan, want denken over je toekomst mag een feest zijn. Vakfocus en toekomstperspectief is ook een motivatie voor jongeren tijdens de middelbare schooltijd.

Heeft u een leuk beroep en wilt u met vmbo-leerlingen hierover in gesprek? De automonteur tot advocaat is welkom, want ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’. Doe mee en meld u aan als beroepsbeoefenaar, via www.heerhugowaardonstage.nl. Toekomstdromen delen met de leerlingen van het Johannes Bosco is een feestelijke manier om uw toekomstige medewerkers en collega’s te helpen bij een goede beroepskeuze.

WWW2014